вторник, 7. декември 2021. Вести денес: 145
home Вести

Холандија бесна на албанската мафија- бара ЕУ да им ги врати визите под итна постапка

Холандија бесна на албанската мафија- бара ЕУ да им ги врати визите под итна постапка

Холандија ја достави до ЕУ Резолуцијата за враќање на визите за Албанија.

Оваа земја до Европската комисија денеска и официјално ја достави Резолуцијата усвоена во холандскиот Парламент, со која се бара враќање на визниот режим за патување на албанските граѓани во земјите на ЕУ.

„Укинувањето на безвизниот режим за албанските граѓани е неопходно поради видното зголемување на криминалот од страна на албанската мафија во Холандија. Овие криминални организации ја злоупотребуваат можноста да патуваат без визи низ Европа и ја шират мрежата за криумчарење“, се наведува во Резолуцијата.

Во Амстердам Парламентот ја усвои резолуцијата на 16 минатиот месец на барање на група пратеници.

Коронавирус