четврток, 29. септември 2022. Вести денес: 177
home Вести

Хаос на граничниот премин: Над 50 автобуси и километарска колона автомобили веќе 10 часа се заглавени

Голем сообраќаен метеж се создаде на српско-унгарската граница, на граничниот премин Хоргош, во близина на Суботица, со километарски колони за влез во Унгарија.
Хаос на граничниот премин: Над 50 автобуси и километарска колона автомобили веќе 10 часа се заглавени

Над 50 автобуси ноќеска и утринава чекаат и до 10 часа , додека за патничките автомобили времето за чекање е нешто покусо. Причина за долгите чекања се новогодишните празници и заострената контрола од страна на Унгарија.

Коронавирус