петок, 4. декември 2020. Вести денес: 61
home Вести

Гранд Кањон ќе биде затворен поради коронавирусот

Гранд Кањон ќе биде затворен поради коронавирусот

Американскиот Национален парк Гранд Кањон ќе биде затворен до следната одлука, поради пандемијата на коронавирус.

„Здравјето и безбедноста на посетителите на паркот, службениците, жителите, доброволците и партнерите во Националниот парк Гранд Кањон се приоритет број еден за службата”, истакна вчера Националната служба за паркови.

Гранд Кањон е еден од последните големи национални паркови во САД, што се затвора. Јосемити и Јелоустоун беа затворени уште во март.

Знаменитата област има два главни влеза – од север и од југ. Околу пет милиона луѓе годишно ја посетуваат оваа туристичка атракција, што воедно е и значителен приход за државата.

Коронавирус