петок, 18. ноември 2022. Вести денес: 63
home Вести

Градоначалник ги изгубил изборите иако бил единствен кандидат

Градоначалник ги изгубил изборите иако бил единствен кандидат

Италијанецот Примиано ди Мауро од партијата „Лига“, не успеа да стане градоначалник во градот Лезина, иако бил единствeниот кандидат на листата. Лезина е град во Италија со 6000 жители, а Мауро не станал градоначаланик, затоа што не излегле повеќе од 50% од бирачите.

Градот сега ќе го раководат комесари. Апстиненцијата била фаворизирана од две групи на локални политичари. Поразот без против кандидат стана хит на социјалните мрежи, а многумина го исмеваат Мауро и неговата партија, затоа што треба да ги вратат парите кои ги земале.

Извор: Репортер.мк

Коронавирус