сабота, 30. јули 2022. Вести денес: 48
home Вести

Германија подготвува план за вонредна ситуација поради гасот

Германија подготвува план за вонредна ситуација поради гасот

Германската влада се подготвува да прогласи ситуација на тревога поради гасот, во согласност со националниот план за вонредни состојби.

Државниот секретар во Министерството за економија и заштита на климата, Патрик Грајхен, ја подготвил енергетската индустрија за претстојниот чекор, пишува весникот „Велт“, повикувајќи се на кругови во енергетската индустрија.

Министерството не ја потврди ниту негира информацијата на весникот, а според извештајот, компаниите од енергетската индустрија се подготвуваат за претстојното објавување на тревогата.

Коронавирус