недела, 5. декември 2021. Вести денес: 74
home Вести

Германија ги затвора границите кон некои земји

Германија ги затвора границите кон некои земји

Поради новиот коронавирус Германија денеска во осум часот ќе ги затвори своите граници кон Авсрија, Франција и Швајцарија, објави германксиот дневен весник „Билд“.

Мерката предвидува зголемена контрола на границите и враќање на странските државјани, кои доаѓаат од соседните земји.

Превозот на стока помеѓу Германија и и соседите нема да биде запрен.

Луѓето кои работат во пограничните региони ќе можат да ја поминуваат границата, но со ќе бидат подложени на контрола.

Коронавирус