среда, 16. јуни 2021. Вести денес: 125
home Вести

Германија ги ограничува патувањата од земји во кои е откриен новиот вид на коронавирус

Германија ги ограничува патувањата од земји во кои е откриен новиот вид на коронавирус

Германија ќе воведе ограничувања за патниците од Бразил, Велика Британија, Португалија и Јужна Африка, каде е откриен новиот вид на коронавирус.

Тоа се наведува во владиниот нацрт-документ во кој имале увид западни новински агенции.

-Покрај постојните правила, што вклучуваат тестирање и карантин, ќе бидат воведени времени ограничувања за патувања од земји каде се детектирани новите мутации на вирусот, се наведува во документот. (МИА)

ЕУРО 2020

Македонија