недела, 4. јуни 2023. Вести денес: 70
home Вести

Герхард Шредер останува претседател на Одборот на директори на „Розњефт“

Герхард Шредер останува претседател на Одборот на директори на „Розњефт“

Поранешниот германски канцелар Герхар Шредер повторно е избран за претседател на Одборот на директори на руската нафтена компанија „Розњефт“.

Тој е повторно избран на таа функција од Одборот на директори на состанокот одржан на 5 јуни.

Шредер на функцијата претседател и член на Одборот на директори на „Розњефт“ се наоѓа од 2017 година.