четврток, 19. мај 2022. Вести денес: 169
home Вести

ФОТО: Оваa 101-годишна баба го преживеала шпанскиот грип, ракот, а сега го победи и коронавирусот!

ФОТО: Оваa 101-годишна баба го преживеала шпанскиот грип, ракот, а сега го победи и коронавирусот!

Во ова време на пандемија, сите имаме потреба од убави и охрабрувачки вести кои што даваат надеж. Една таква вест која што дава надеж е и веста за оваа 101 годишна старица од ЊуЈорк која што успеала да го победи невидливиот непријател, односно коронавирусот.

Ангелина Фридман е вистински борец. Имено, таа го преживеала шпанскиот грип во 1918 година, се спаси од ракот а сега издвојува победа и против коронавирусот.

Коронавирус