четврток, 26. јануари 2023. Вести денес: 188
home Вести

ФОТО: Ова е новиот претседател на Мјанмар

ФОТО: Ова е новиот претседател на Мјанмар

Парламентот на Мјанмар го избра Вин Мијн од владејачката Национална лига за демократија за шеф на државата.

Неговото именување за претседател на Мјанмар беше одобрено од мнозинството членови на Парламентот.

Мијн е поранешен претседател на Националното законодавно собрание на Мјанмар.