понеделник, 28. ноември 2022. Вести денес: 160
home Вести

ФОТО: Откриени пет масовни гробници

Постоењето на гробниците е потврдено по разговори со десетици бегалци во кампови во Бангладеш.
ФОТО: Откриени пет масовни гробници

Во Мјанмар се откриени пет досега непознати масовни гробници.

Постоењето на гробниците е потврдено по разговори со десетици бегалци во кампови во Бангладеш.

Еден од бегалците, кој нашол свои пријатели во две од гробниците, изјавил дека во нив има остатоци од луѓе од неговото село Гу Дар Пијн, кои загинале во напад на армијата.

Владата на Мјанмар демантира дека се извршени слични напади и призна дека постои само една масовна гробница со тела на десет лица за кои тврди дека се терористи.

Коронавирус