четврток, 2. февруари 2023. Вести денес: 151
home Вести

Фејсбук за три месеци отстранил речиси два милионa екстремиситчки содржини

Фејсбук за три месеци отстранил речиси два милионa екстремиситчки содржини

Компанијата Фејсбук соопшти дека отстранила или поставила знак за предупредување на 1,9 милиони примероци со екстремистичка содржина, кои се поврзуваат со Исламска држава или Ал Каеда.

Тоа е направено во првите три месеци од годинава, што е речиси двојно повеќе од претходниот квартал.

Европската унија врши притисок врз Фејсбук и неговата конкуренција во областа на технолошката индустрија што побрзо да ги отстранат екстремистичките содржини или ќе се соочат со закони кои би ги проморале да го направат тоа.