недела, 29. ноември 2020. Вести денес: 0
home Вести

ФБИ со голема акција, уапсени 74 лица во различни земји

ФБИ со голема акција, уапсени 74 лица во различни земји

ФБИ соопшти дека во меѓународна операција за разбивање шеми за пресретнување електронски парични трансфери , уапсени се 74 лица во различни држави.

Операцијата траеше шест месеци, а нејзината активна фаза две недели.

Во акцијата 42 лица се уапсени во САД, 29 во Нигерија и по еден во Канада, Мавританија и Полска.

Конфискувани са 2,4 милиони долари, а електронските трансфери во износ од вкупно 14 милиони долари се вратени на нивните сопственици.

Коронавирус