четврток, 26. мај 2022. Вести денес: 69
home Вести

Еве како лекарите го спасиле Борис Џонсон

Еве како лекарите го спасиле Борис Џонсон

Борис Џонсон откри дека биле правени планови за вонредна состојба додека тој лежеше во болница сериозно болен од КОВИД-19. Во интервјуто за весникот „Сан“, британскиот премиер кажа дека му биле давани литри и литри кислород за да преживее.

„Додека бев во болница, во живот ме одржуваше желбата да го прекинам страдањето на другите и да ја вратам Велика Британија на нозе“, изјави Џонсон.

Само два дена откако во понеделникот се врати на работа, Џонсон доби син, кој го крсти по двајцата доктори кои се грижеа за него во болница.

„Беше чудно да се гледа на мониторите како индикаторите постојано одат во погрешна насока. Тоа беа многу тешки моменти, нема да лажам. Цело време се прашував како ќе се извлечам од ова“, кажа Џонсон.

Тој имаше позитивен тест на коронавирус на 26 март и десет дена подоцна беше префрлен во болница поради влошување на симптомите.

„Не ми се веруваше колку брзо се наруши моето здравје. Лекарите беа подготвени на сѐ доколку станеше уште полошо. Имав среќа и мојата цел сега е да го запрам страдањето на другите“, вели Џонсон.

Коронавирус