среда, 7. декември 2022. Вести денес: 166
home Вести

Еве каде криел 10 милиони евра Веља-невоља

Еве каде криел 10 милиони евра Веља-невоља

Божидар Спасиќ, поранешен разузнувач во УДБА изнесе досега непознати детали за Велимир Беливук.

Спасиќ тврди дека Веља невоља парите од криминалните активност ги закопал во тегли на непозната локација.Се претпоставува дека под земја се можеби 10 милиони евра.

Парите во овие мафијашки кланови се спакувани во стаклени тегли или контејнери, а потоа се закопани на тајни локации. Така, банкнотите не можат да се навлажнат и пропаѓаат по некое време под земја. Според мое знаење, парите биле закопани во периферијата на Белград, кои Веља Неволја претходно ги купил, но и на планината Рудник, каде што бил уапсен. Можно е парите да биле скриени во некои сефови во банка, кои ги изнајмиле луѓето на Вељко. Убеден сум, сепак, дека најголемиот дел од готовина е закопан – вели Спасиќ.

Qatar 2022