петок, 29. јули 2022. Вести денес: 138
home Вести

ЕУ ја продолжи употребата на ковид сертификатот до јуни 2023 година

ЕУ ја продолжи употребата на ковид сертификатот до јуни 2023 година

Советот на ЕУ денеска даде зелено светло за продолжување на користењето на дигиталните сертификати за Ковид-19 до 30 јуни 2023 година.

Проширувањето на таа регулатива ќе обезбеди дека патниците од ЕУ, како и оние од трети земји поврзани со системот, ќе можат да продолжат да го користат својот дигитален сертификат на ЕУ за патувања во Унијата во земјите-членки каде што тие сертификати и понатаму се потребни.

Коронавирус