среда, 19. јануари 2022. Вести денес: 36
home Вести

Државјани на ЕУ и 16-годишници нема да гласаат на изборите во Британија

Државјани на ЕУ и 16-годишници нема да гласаат на изборите во Британија

Понудата на опозициските партии во Велика Британија, да се дозволи да гласаат 16 и 17-годишниците, како и државјани на ЕУ, не заврши со успех.

Владата претходно се закани дека ќе го повлече нацрт-законот за избори, ако пројде предлогот за овие лица да можат да гласаат на изборите на 12 декември.

Како што пренесува „Метро“, поединци сметаат дека изборите може да се поместат на 9. декември, но други се противат на таквата идеја.

Коронавирус