понеделник, 17. мај 2021. Вести денес: 154
home Вести

До сега во Кина се вакцинира околу 200 милиони луѓе

До сега во Кина се вакцинира околу 200 милиони луѓе

Во Кина досега се вакцинирани околу 200 милиони луѓе против Ковид-19 или 14,29 проценти од населението, приоритет им се дава на работниците од „првата линија на фронтот“ против пандемијата, студентите и пограничните жители.

По бавниот почеток на масовната имунизација, процесот на вакцинација во Кина се забрзува за целосно спречување на домашната трансмисија.

Во изминатите 24 часа потврдени се само два случаја на локално пренесување, кои се откриени во градот Руил на границата со Мјанмар. (МИА)

Коронавирус