среда, 23. јуни 2021. Вести денес: 122
home Вести

Дизни губи над 90 отсто од профитот поради коронавирусот

Дизни губи над 90 отсто од профитот поради коронавирусот

Приходите на компанијата Дизни опаднаа за 91 отсто во првите три месеци од 2020 година, и тоа најмногу поради затворањето на тематските забавни паркови ширум светот.

Иако продажбата за ова тримесечје порасна за 21 отсто, на 18 милијарди долари, заработката на компанијата претрпе огромна штета поради затворањето на парковите, како и поради трошоците за отпочнување на стрим-услугите Дизни плус.

Оперативните приходи на Дизни во делот на забавните паркови опаднаа за дури 58 отсто во однос на лани.

ЕУРО 2020

Македонија