среда, 8. декември 2021. Вести денес: 117
home Вести

Детали за пукањето во Русија: Му се доближил и прашал дали е бесмртен, па почнал да пука (ВИДЕО)

Детали за пукањето во Русија: Му се доближил и прашал дали е бесмртен, па почнал да пука (ВИДЕО)

Студентот Даниел Засорин (19) отвпорил оган на колеџот во Русија и убил еден, а ранил тројца колеги.

Тој делото го извршил со сачмарка, а оќчевидци сведочат како се случило се.

На почетокот се чинело дека е ден како и секо оичен, но брзо се се претворило во кошмар.

Нивниот колега кој бил малтретиран во училиште, се претворил во ладнктвен убиец.

Некои медиуми пренесоа дека тој задоцнил на настава, па откако бил избркан од час, се вратил назад со пушка.

Додека пак некои од студентите рекле дека сакал да се одмазди на своите колеги бидејќи му ја силувале девојката.

„Внесе оружје во зградата и покрај чуварите на влезот, влезе вио тоалетот и стави муниција“ рекол еден од студентите.

Во тој момент влегол друг студент во тоалетот, а напаѓачот му рекол да сккне од прозорецот ако сака а живее.

Повеќето студенти се криеле под нмасите, а некои останале да стојат, но еден од студентите му паднал „во очи“ на напаѓачот.

„Дали си ти бесмртен?“ прашал тој, па почнал да пука, викајќи ајде да видиме.

Потоа тргнал да пука по училницата и на се што му било во бидно поле. Започнала паника, а студентите се обиделе и да побегнат.

Полиција тргнала кон зградата и го нашле напаѓачот. Успеале да го вратат во уличницата, но одбил да се предаде и извршил самоубиство.

Коронавирус