четврток, 27. јануари 2022. Вести денес: 102
home Вести

Денеска почнува Економскиот форум во Давос

Денеска почнува Економскиот форум во Давос

Светскиот економски форум, кој еднаш годишно се одржува во Давос, Швајцарија, почнува денеска и ќе трае до 24 јануари.

Главни теми на овогодишниот собир се климатските промени и дејствување, а една од најважните сесии е „Спречување на климатската апокалипса“.

На состанокот ќе учествуваат некои од најголемите светски компании, а организаторите на Форумот од сите нив ќе побараат да се обврзат на постигнување нето-нулта емисија на јаглерод до 2050 година или порано.

Коронавирус