четврток, 1. октомври 2020. Вести денес: 145
home Вести

Црна Гора воведе забрана за движење

Црна Гора воведе забрана за движење

Црногорските власти воведоа забрана за движење за да ја спречат пандемијата на коронавирус, така што граѓаните нема да можат да ги напуштат своите домови во работните денови од 19 до 5 часот наутро, а за време на викендите од 13 часот до понеделник наутро.

Владата на Црна Гора оваа вест ја објави на својот налог на „Твитер“.

Забраната ќе важи две недели и не се однесува на лица кои работат во јавни служби и обезбедуваат услуги од јавен интерес.

Коронавирус