понеделник, 13. јули 2020. Вести денес: 59
home Вести

Цената на нафтата на рекорден минимум од декември 2018 година

Цената на нафтата на рекорден минимум од декември 2018 година

Цената на нафтата од типот Брент се намали на Лондонската берза под 52 долара за барел. Тоа е за првпат од 26 декември 2018 година.

Цената за доставки во април е намалена за 1,64 проценти на 51,94 долари за барел. Цената на нафтата од типот ВТИ е намалена за 1.40 отсто на 48,05 долари за барел.