вторник, 2. март 2021. Вести денес: 0
home Вести

Бура во Полска и Чешка остави над 100.000 домаќинства без електрична енергија

Бура во Полска и Чешка остави над 100.000 домаќинства без електрична енергија

Поради силниот ветер во Полска вчера без електрична енергија останаа 76.000, а во Чешка 40.000 домаќинства.

Во невремето во Полска повредени се пет лица, а оштетени се 311 објекти.

Во Чешка поради бурата беше отежнат железничкиот сообраќај.

Коронавирус