четврток, 2. февруари 2023. Вести денес: 154
home Вести

Британски пратеници бараат царинско партнерство со ЕУ

Британски пратеници бараат царинско партнерство со ЕУ

Британските пратеници кои го поддржуваат Брегзит бараат од премиерката Тереза Меј да воспостви царинско партнерство со Европска унија откако Велика Британија ќе излезе од ЕУ.

Царинското партнерство е едно од двете опции кои ги предложи Владата на Меј, што значи дека Велика Британија  ќе продолжи да наплаќа царини за стоки што ќе ги извезува во земјите-членки на ЕУ.

Според Би-БИ-Си речиси е невозможмо Велика Британија да постигне значајни трговски договори.

(Миа)