четврток, 25. февруари 2021. Вести денес: 0
home Вести

Британија ќе потроши дополнителни две милијарди фунти за Брегзит без договор

Британија ќе потроши дополнителни две милијарди фунти за Брегзит без договор

Велика Британија ќе потроши дополнителни две милијарди фунти за подготовка за брегзит без доовор.

Министерот за финансии Саџид Џавид изјави дека дополнителните средства ќе бидат користени за вработување 500 лица, за обезбедувае лекови, информирање на јавноста и други дејности.

Владата планира да потроши 1,1 милијарда фунти веднаш. Економисти нагласуваат дека милијарди фунти веќе се потрошени пред прично предвидениот датум за брегзит – 29 март. Премиерот Борис Џонсон најави дека Лондон ја напушта ЕУ на 31 октомври со или без договор.

Коронавирус