недела, 5. декември 2021. Вести денес: 93
home Вести

Австрија: Прекинува воздушниот сообраќај со Русија, Украина, Холандија и Велика Британија

Австрија: Прекинува воздушниот сообраќај со Русија, Украина, Холандија и Велика Британија

Австрија прекинува воздушни врски со Русија, Украина, Холандија и Велика Британија во напорите да се прекине ширењето на новиот коронавирус. Тоа го соопшти денеска канцеларот Себастијан Курц.

– За да се запре потанамошно внесување на вирусот од странство, ќе бидат заострени правилата за влез во нашата држава. Се забранува влегување на туристи од Британија, Холандија, Русија и од Украина. Со тие држави се запираат и воздушните врски, изјави Курц.

Изјавата беше дадена по седница на Националниот совет на Австрија.

Коронавирус