четврток, 23. јуни 2022. Вести денес: 190
home Вести

АРМИЈА НЕВРАБОТЕНИ: Ќе скокне невработеноста во Германија поради пандемијата

АРМИЈА НЕВРАБОТЕНИ: Ќе скокне невработеноста во Германија поради пандемијата

Ќе се зголеми бројот на невработени во Германија,па повеќе од 3 милиони луѓе оваа година ќе бидат невработени во Германија односно невработеноста ќе се зголеми за околу 520.000 луѓе.

Институтот за истражување на пазарот на трудот „И-А-Бе“ најави пад на германската економија за 8,4 проценти во 2020 година и Бруто домашниот производ е намален за 14,6 проценти во вториот квартал.

Ова ќе биде резултат на пандемијата и најтешката рецесија од Втората светска војна, а ваков пад на германската економија немало цели 40 години.

Коронавирус