четврток, 19. септември 2019. Вести денес: 109
home Вести

Архитектите предупредуваат: Нотр Дам е небезбеден за реновирање (ФОТО)

Архитектите предупредуваат: Нотр Дам е небезбеден за реновирање (ФОТО)

Архитектите предупредуваат дека катедралата Нотр Дам се уште е небезбедна за да започне процесот за реставрација и реновирање. Според нив, целиот објект треба дополнително да се обезбеди пред да почнат работите.

Нотр Дам беше зафатен од стравичен пожар на 15 април и се сруши дел од покривот а уништена беше и внатрешноста. Според проценките, обновата на катедралат треба да трае пет години.