недела, 29. ноември 2020. Вести денес: 0
home Вести

Анкета: Мнозинството Германци би се вакцинирале против Ковид-19

Анкета: Мнозинството Германци би се вакцинирале против Ковид-19

Резултатите од истражувањето на германскиот Институт за економско истражување покажуваат дека околу 70 проценти од Германците би се вакцинирале против новиот коронавирус.

Додека половината од испитаниците изјавиле дека вакцината против Ковид-19 треба да биде задолжителна.

Тие истакнаа дека задолжителната вакцинација би можела да биде алтернатива за другите присилни мерки, како што се ограничување на контактите и намаленото работно време на угостителските објекти.

Коронавирус