понеделник, 30. јануари 2023. Вести денес: 156
home Вести

Алжир забрани никаб на работно место

Алжир забрани никаб на работно место

Алжирската влада забрани покривање на лицето на работно место во јавни служби, односно носење никаб или бурка.

Премеирот Ахмед Оујахиа ги повика министрите и гувернерите во државата строго да ја почитуваат наредбата и да не се дозволи „каква било облека што пречи за извршување на функциите во јавните служби, а која е строго забранета на работното место, особено никаб“.

Владин портпарол рече дека вработените мора да го покажат својот идентитет на работните места за да се избегнат безбедносни закани.

МИА