понеделник, 21. ноември 2022. Вести денес: 0
home Вести

Агенцијата за лекови на ЕУ ја одобри вакцината на Фајзер/БиоНТех

Агенцијата за лекови на ЕУ ја одобри вакцината на Фајзер/БиоНТех

Европското регулаторно тело ЕМА денеска препорача вакцина против Ковид-19 од фармацевтските компании Фајзер и Бионтех.

ЕМА препорача Европската комисија сега да додели условно одобрение за ставање во промет на вакцината, што треба да се случи за два дена. (МИА)

Коронавирус