среда, 21. април 2021. Вести денес: 2
home Регион

Загреб: Заразени 49 деца со Ковид-19 кои оделе во градинка и училиште

Загреб: Заразени 49 деца со Ковид-19 кои оделе во градинка и училиште

Во Загреб, 49 деца во образовните институции се заразени со новиот коронавирус.

Според Градскиот оддел за образование, две деца од градинки и осум вработени биле заразени со вирусот. Единаесет деца и шест вработени се заразени во основните училишта, а 206 ученици се во самоизолација.

Во средните училишта 36 ученици се заразени, како и седум вработени, а 120 ученици се во самоизолација.

Коронавирус