петок, 23. јули 2021. Вести денес: 165
home Регион

Вонредна состојба во Врање

Вонредна состојба во Врање

Кризниот штаб во Врање донел одлука во овој град на југот од Србија да воведе вонредна состојба поради зголемиот број на новоинфицирани лица со коронавирусот. Центарот за јавно здравје во Врање ситуацијата во градот ја оценил како нестабилна и тешка по што е симната дилемата дали да биде воведана вонредната сотојба во градот.

Ваквата одлука во Врање е донесена само половина час откако стигнал сигнал од Белград каде заседаваше републичкиот Кризен штаб. Во Врање ќе бидат засилен сите мерки кои ги има донесено локалната самоуправа, но и ќе бидат применувавани  и денешните кои ги препорачал КШ од седницата во Белград.

Засега нема да има ограничување на движењето и работата на угостителские објекти, но ситуацијата будно ќе се следи за понатамошните чекори.

Коронавирус