сабота, 27. ноември 2021. Вести денес: 57
home Регион

Во Србија се продаваат чоколатца со ликот на Голема Албанија

Во Србија се продаваат чоколатца со ликот на Голема Албанија

Во неколку големи маркети во Србија се појавиле бонбониери со скандалозна содржина. Во нивната внатрешност имало чоколатца со облик на Голема „Албанија“.

Покрај тоа, на нив пишувало дека се „увоз од Косово“ што е спротивно од српските трговски закони според кој Косово е составен дел од Србија и во никој случај не може да биде да биде увозен производ.

Се испитува како спорниот артикл се нашол во продавниците.

Коронавирус