петок, 27. ноември 2020. Вести денес: 134
home Регион

Во Србија работа чекаат 151 доктор на науки, најмногу економисти

Во Србија работа чекаат 151 доктор на науки, најмногу економисти

Во Србија, според податоците на Бирото за вработување, за работа чекаат 151 доктор на науки, од различни струки, од кои 92 се жени.

Најголема група меѓу најобразованите граѓани кои се евидентирани во Националната служба за вработување се 22 доктори на економски науки.

Просечно имаат по 45 години, додека на Бирото за вработување се 34 месеци.

Во таа евиденција се и девет доктори на медицински науки кои во просек чекаат 28 месеци и имаат 36 години.

Коронавирус