четврток, 29. септември 2022. Вести денес: 66
home Регион

Во Србија две дози на вакцина примиле граѓани колку цела Македонија и повеќе!

Во Србија две дози на вакцина примиле граѓани колку цела Македонија и повеќе!

Досега во Србија вкупно се вакцинирале 4.844.882 граѓани против коронавирусот. Од нив 2.226.354 граѓани ги примиле двете дози на вакцината.

Вакцинирани се 43,87 проценти од граѓаните, а двете дози на вакцината ги примиле 37,86 проценти.

Во Белград вакцинирани се 51,7 проценти од возрасните граѓани, а вкупно се потрошени 1.360.677 дози.

Коронавирус