вторник, 31. јануари 2023. Вести денес: 79
home Регион

Во овие две балкански земји луѓето дури на смртна постела признавале дека имале лажни ковид сертификати

Во овие две балкански земји луѓето дури на смртна постела признавале дека имале лажни ковид сертификати

Романија и Бугарија се земјите, кои се карактеристични по тоа дека имаат ниска стапка на вакцинираност, согласно информациите на Европската Унија.

Но, ситуацијата која го привлече вниманието на јавноста е следнава, лекарите изјавиле скандалозни информации кои ги добиле од своите пациенти кои се ковид-позитивни. Имено, дури пред да починат, ковид позитивните пациенти им признавале на своите лекари дека не се вакцинирани и дека имаат лажни ковид сертификати.

Соглано ова, лекарите велат дека конечно се објаснува фактот зошто младите имаат тешка форма на ковид, како и смртни последици.

Информациите на надлежните велат дека, Бугарија има 20% вакцинирано население, додека Романија со блага предност, поточно 29%.