понеделник, 21. ноември 2022. Вести денес: 146
home Регион

Во Хрватска движење само со пропусници

Во Хрватска движење само со пропусници

Од денеска во Хрватска е во сила забрана за патување во други жупании надвор од местото на живеење или престој, а оние кои морат да патуваат мора да имаат пропусница.

Вчера на првиот ден на издавање на пропусниците, биле поднесени повеќе од 35.000 барања.

Одобрени биле 17.000 барања, а 60 проценти од нив биле одбиени, дознава порталот Индекс.hr.

Порталот наведува дека 800 полицајци ќе го контролираат спроведувањето на забраната за патување и дека тие ќе влезат во автобусите и ќе проверат дали патниците имаат лиценци.

Коронавирус