вторник, 27. октомври 2020. Вести денес: 94
home Регион

Во Грција задржани 80 српски граѓани, веруваат дека Србите им го донеле вирусот

Во Грција задржани 80 српски граѓани, веруваат дека Србите им го донеле вирусот

Новосадската туристичка агенција, со која отпатуваа српските туристи велат дека туристите немале некои изразени симптоми, но се сместени во „Ковид-19 хотелите“.

Се чини дека после ова ќе се затворат границите за Србија и пред Европската комисија да решава одново и да одлучи дали овие жители ќе ги пушта и ако да, под кои услови. Грција тоа го направи уште од понеделникот, а во средата тоа го направи и Холандија.

Пред нив, рестрективни мерки за влез имаа земјите меѓу кои Германија, Австрија а дозволено беше во Бугарија и Унгарија.

Најголемото разочарување за Србите беше од Грција.. Многу туристички патувања се откажани поради ситуацијата. До сега вкупно 40.000 туристи од Србија ќе не можат да заминат на одмор во Грција.

Коронавирус