вторник, 7. декември 2021. Вести денес: 4
home Регион

Во Албанија бројот на заразени со коронавирус се зголеми на 55 лица

Во Албанија бројот на заразени со коронавирус се зголеми на 55 лица

Со потврдените четири нови случаи со коронавирус, во Албанија бројот на заразени со овој опасен вирус се зголеми на 55 лица.

-Во последните 24 часа, тестирани се 42 сомнителни лица,меѓу нив и здравствени работници, од кои се потврдени 4 нови случаи на „Ковид -19“. До денес тестирани се 605 сомнителни случаи и потврдени се 55 случаи како позитвни,меѓу нив 8 се здравствени работници, потврдуваат од министерството за здравство.

Тројца од пацинетите се на интензивна терапија,еден од нив е на респиратор, додека останатите пациенти, засега се во стабилна состојба.

Најголем број од заразените или 38 лица се од Тирана, 6 од Фиер,5 од Драч(заедно со починатата жена) по две лица од Љушња, Елбасан и Рогожина. Тројца од пацинетите се на интензивна терапија,еден од нив е на респиратор, додека останатите пациенти,додаде Ракацели, засега се во стабилна состојба.

Осумте здравствени работници се од болницата „Шефќет Ндроќи“ каде се тестрани 89 лица од персоналот на болницата а се заразени од пациент. Министертвото побара од здравствените работници добро да се заштитат за време на давањето услуга.

Коронавирус