сабота, 10. декември 2022. Вести денес: 0
home Регион

Владата на БиХ ги продолжи мерките

Владата на БиХ ги продолжи мерките

Од денес, Владата на Федерацијата Босна и Херцеговина ја продолжи важноста на постојните епидемиолошки мерки за запирање на ширењето на коронавирусот за уште 14 дена.

Според изјавата, одлуката е донесена врз основа на информациите на Кризниот штаб на Сојузното Министерство за здравство за епидемиолошката состојба.

Следните 14 дена се сметани од денес, а Кризниот штаб е задолжен да ја разгледа комплетната епидемиолошка состојба пред истекот на овој рок и да направи проценка на ризик, врз основа на која би се измениле препораките.

Во информацијата се наведува дека на ниво на Федерацијата БиХ, седумдневната инциденца е 4,8 случаи на 100 000 жители, а во последните седум дена највисока инциденца има во Сараево, Херцеговина-Неретва и кантонот Тузла.

Qatar 2022