четврток, 26. мај 2022. Вести денес: 157
home Регион

ВИДЕО: Министерот во живо не можеше да ги запре солзите додека раскажуваше за атентатот на Ивановиќ

Српскиот министер, Расим Љајиќ заплака додека зборуваше за атентатот на Оливер Ивановиќ.
ВИДЕО: Министерот во живо не можеше да ги запре солзите додека раскажуваше за атентатот на Ивановиќ

Српскиот министер, Расим Љајиќ заплака додека зборуваше за атентатот на Оливер Ивановиќ.

Љајиќ кој бил голем пријател со Ивановиќ рече дека многу е потресен поради веста дека е „ убиен на правдина“.

-Не можев да верувам дека тоа се случи, но од апсењето на Ивановиќ до палењето на неговиот автомобил често го прашував што бараше повеќе во Митровица. Сите имавме чувство на таа загриженост. Не верувам дека некогаш ќе се дознае кој го уби Ивановиќ- рекол министерот за РТС. 

Вели дека овој атентат уште толку ја влоши ситуацијата на Косово.

Тој најавува дека  сите институции ќе  бидат вклучени за расветлување на убиството, дури и дека ќе се бара и меѓународна помош.

Според него, важно е да се открие кој стои зад убиството, погледнете.

Коронавирус