вторник, 27. септември 2022. Вести денес: 7
home Регион

Утре Ден на жалост во Загреб: Знамињата на половина копје и без музика на јавни места

Утре Ден на жалост во Загреб: Знамињата на половина копје и без музика на јавни места

Заменик-градоначалничката Јелена Павичиќ Вукишевиќ го прогласи среда, 3 март 2021 година, за Ден на жалост во областа на градот Загреб по повод ненадејната смрт на градоначалникот Милан Бандиќ.

По повод ненадејната смрт на градоначалникот на Град Загреб, г-дин Милан Бандиќ, кој со својата долга несебична работа на чело на Град Загреб трајно придонесе за развојот на градот и животот на сите граѓани на градот Загреб, прогласен е Ден на жалост во среда во Загреб“, велат во соопштението од Градот.

Денот на жалост ќе биде одбележан со спуштање на знамињата на половина копје и со изложување црни знамиња на зградите каде што градската управа, Градското собрание на Град Загреб, локалните самоуправи, компании и институции во сопственост или основани од Градот Загреб се наоѓаат.

Нема да има забавни настани на Денот на жалост, а музиката што ќе се емитува на јавни места треба да биде соодветна за Денот на жалост.
Правните лица кои вршат телевизиски и радио активности во областа на градот Загреб треба да ги прилагодат своите програми на Денот на жалост, додаваат тие.

Коронавирус