четврток, 2. февруари 2023. Вести денес: 154
home Регион

Трговците, занаетчиите и угостителите во Србија не мора да работат за Велигден

Останатите денови, пред и по Велигден, како што јави Танјуг, ќе работат според празничниот распоред.
Трговците, занаетчиите и угостителите во Србија не мора да работат за Велигден

Трговските, занаетчиските и угостителските објекти во Србија за Велигден можат да бидат затворени.

Останатите денови, пред и по Велигден, како што јави Танјуг, ќе работат според празничниот распоред.

На Велики петок, дежурните продажни објекти (хипермаркети, супермаркети и мини маркети) мора да работат најмалку од 9 до 12 часа. Со исто работно време ќе бидат и во сабота, на 7 април и во понеделник, на 9 април.

За време на празниците, бензинските станици на државните патишта ќе работат 24 часа.

(Миа)