недела, 28. ноември 2021. Вести денес: 87
home Регион

Србија забрани влез во државата за сите жители на овие европски држави

Србија забрани влез во државата за сите жители на овие европски држави

Српската Влада денеска донесе одлука привремено да им забрани влез на странски државјани кои доаѓаат од Франција, Германија, Словенија, Австрија, Шпанија, Грција и Швајцарија, односно да го ограничат влезот и движењето за да се заштитат од коронавирусот.

Со оглед на тоа што има зголемување на набавките на есенцијални производи за храна и хигиена, што доведе до недостиг на одредени производи во продавниците, членовите на Владата донесоа одлука за привремена забрана на извозот на основни производи за храна и хигиена.

Привремената забрана за влез во Србија останува за странските државјани кои престојувале во Кина и Кореја.

Забраната за привремен влез во Република Србија за странски државјани кои престојувале во Италија, Исламска Република Иран и Романија, исто така, останува во сила.

Коронавирус