понеделник, 23. ноември 2020. Вести денес: 165
home Регион

Србија воведе максимална цена за заштитни ракавици и маски

Србија воведе максимална цена за заштитни ракавици и маски

Владата на Србија одлучи максималната цена на заштитните ракавици во малопродажба да изнесува 40 динари (21 денар) за парче со пресметано ДДВ.

Максималната цена на заштитните маски сѐ уште е 120 динари (63 денари) по парче со пресметано ДДВ, се вели во одлуката на српската влада.

Максималната количина која може да се купи во малопродажба е 10 маски и 20 парчиња ракавици.

Коронавирус