понеделник, 1. јуни 2020. Вести денес: 20
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Регион

Словенечката Влада одлучи целосно да се дезинфицираат сите станбени згради во државата

Словенечката Влада одлучи целосно да се дезинфицираат сите станбени згради во државата

Словенечката Влада на специјална седница, што се одржа надвор од Љубљана, односно во Брдо кај Крањ, одлучи сите станбени згради во државата комплетно да се дезинфицираат со цел да се намалат шансите за ширење на новиот коронавирус.

Како што јави дописникот на МИА до Љубљана, оваа мерка ќе започне да се спроведува веднаш.

Според дополнителните мерки, што по полноќ беа објавени на интернет-страницата на словенечката Влада се регулира распоредот за набавка храна и продукти од маркетите.

Тоа што досега беше препорака ќе стане правило, односно од осум до 10 часот наутро, маркетите ќе работат исклучиво за пензионерите, инвалидизираните лица и бремените жени.

Владата одлучи и понатаму границите да останат затворени, освен за словенечките државјани кои се враќаат дома.

Коронавирус