вторник, 18. јануари 2022. Вести денес: 111
home Регион

Синот и ќерката на Милошевиќ не даваат мајка им да биде погребана покрај него- ова била нејзината последна желба

Синот и ќерката на Милошевиќ не даваат мајка им да биде погребана покрај него- ова била нејзината последна желба

Марко и Марија, синот и ќерката на Мирјана и Слободан Милошевиќ. не дозволуваат нивната мајка да биде погребана во Србија.

Мирјана Марковиќ, сопруга на поранешниот претседател на Србија и Југославија, Слободан Милошевиќ, починала вчера во Москва, во болница каде се лекувала скоро еден месец. Времето и местото за погреб не се познати, но постои нодоумица каде ќе биде погребана – дали покрај сопругот до липата во Пожаревац, или во Москва каде ги поминала изминатите 16 години.

Нејзината последна желба сепак била да биде погребана покрај нејзиниот сопруг.

Коронавирус