недела, 24. октомври 2021. Вести денес: 0
home Регион

Штрајк на вработените во основните и средните училишта во Хрватска

Штрајк на вработените во основните и средните училишта во Хрватска

Просветните работници во основните и средните училишта во Хрватска денеска стапуваат во штрајк, најавија Независниот синдикат во средните училишта и Синдикатот на хрватските училишта.

Претставниците на двата образовни синдикати изјавија дека е прекинат социјалниот дијалог, но оти се надеваат дека истиот ќе продолжи.

Тие истакнаа дека понудата на премиерот Андреј Пленковиќ за зголемување на основната плата не е исто што и зголемувањето на коефициентот на сложеност на работата.

Локални избори 2021